• Cosy Den presents: FOSCA (UK) + FRIDAY BRIDGE with DJs Ville (Cats on Fire) + TBA at Landet, LM Ericssons väg 27, Stockholm - Wednesday the 26th of March, 19-00, 80 kr and 18 yrs
 • DJ set and records for sale at INDIEGRANSKAUEN! Live: Je Suis Animal (NO/UK) + The Megaphonic Thrift (NO) + The April Skies (NO) + TBA in Bergen, Norway - Saturday the 26th of April, details coming soon!
 • Cosy Recordings (Karin + Mattias) dj set and records for sale at KLUBB POPULÄR! Live: Elenette + Palpitation at Storan, Kungsparken 1, Gothenburg - Saturday the 17th of May, 22-03, X0 kr and 20 yrs
 • DJ set and records for sale at HIT THE NORTH! Live: Elenette + TBA in Hamburg, Germany - Friday the 4th of July, details coming soon!
 • Cosy Den at Myspace - Youtube - Mail/MSN - Distro - LastFm - Facebook
 • fredag, juni 02, 2006

  Cosy Den goes Bräkne-Hoby!

  Dagen efter Emmaboda ska ni inte åka hem. Nej, dagen efter Emmaboda ska ni åka till Bräkne-Hoby. Varför då? Jo, för att jag, Lars och Pär anordnar en fin minifestival där på söndagen.

  Se även:
  I'M FROM BRÄKNE-HOBY

  Den där kommer att se lika crap ut som gamla Cosy-sidan, men jag hoppas ni håller med om att jag är bättre på att styra upp andra saker!

  ***

  (22:11)
  Att vi kunde ha 27 spelningar i lägenheten berodde ju till rätt stor del på att lägenheten under hyrdes av ett kinesiskt företag som aldrig vistades där. Nu har kinesen flyttat ut, och lägenheten har övertagits av en man med svenskt namn. Jag har sett honom en gång på de här två månaderna. Det var hans rygg, när han böjde sig ut på balkongen och placerade ett tvåpack frysta baguetter på dess golv. Förpackningen bröts förstås upp av fiskmåsarna. Och nu, alldeles nyss, började han spela musik! Jättehögt! Bangles! Jag gillar vår nya granne.

  onsdag, maj 31, 2006

  Tvåhundrakronorsöl?  Idag ger sig Jerry Boman på fildelarna. Det här är ett svar till honom.

  Rätt uppenbart att du försöker provocera. Rätt dumt av mig att nappa. Men det du skriver går inte riktigt ihop.

  När det handlar om "några tior" för en skiva är det ju självklart att man langar upp dem. Och så tror jag de flesta tänker - annars skulle jag ju inte ha en distroverksamhet där jag exempelvis säljer skivor med Penny Century, vars låtar man ändå kan ladda ner på deras hemsida. Att jag köpte loss skivor av dem från Martin Hanberg berodde på att jag dels tycker om musiken och vill stödja deras initiativ, dels vill ha ett ex med det snygga handtryckta omslaget, och dels tror att fler vill det.

  Med den verklighet vi har idag är det upp till artisterna själva att se till att man får något fint i handen när man köper skivan, och inte bara en plastbit. Vissa anammar detta. Därför har vi idag cdr-bolag som ger ut fysiska skivor med band som till allra största delen ändå skänker bort låtarna på sina hemsidor. Dessa bolag ser till att ge sina kunder något extra, därför blir de också av med sina skivor. Till skillnad från Whyte Seeds. Eller Morrissey, som numera trycker upp deluxe editions och DVD-singlar. Re-issue, re-package. Samtidigt lackar han ur och hotar stämma en fansajt då hans nya video kommer ut på nätet en vecka tidigare än vad som var meningen. Ser du sambandet?

  Men det är inte alltid det handlar om "några tior". Jag har inte råd att köpa skivor för 200:- styck. Jag är alldeles för musikintresserad för att inte bli ruinerad och hamna på gatan om jag skulle börja göra det. Du får säkerligen skivor i handen ganska ofta, kanske tillräckligt ofta för att du ska ha mycket spännande musik att lyssna på. Jag får också skivor i handen ibland, från folk som vill spela på Cosy. Alla lever inte i den verkligheten. För alla räcker det inte att skippa sista ölen. Vart dricker du din öl, förresten? Där jag dricker min kostar den inte 200:-.

  Du hade aldrig fått se Don Lennon på Underjorden om jag inte laddat ner hans skivor först - för att sedan köpa dem direkt av honom. Fyra för trehundra är ett bra paketpris och det är skönt att se pengarna gå rakt ner i hans ficka (trots att jag gick 1100 back den kvällen). Tror du jag känner mig dum tror du fel.

  Av de band som inte har gubbmycket pengar är det idag bara Whyte Seeds kvar som propagerar och skriver på listor mot fildelning. Vad det beror på kan man bara spekulera i. Antagligen har det med saken att göra att de helt enkelt inte gör tillräckligt bra musik för vare sig ZTV eller indiekidsen. Tough luck och inte fildelarnas problem.

  tisdag, maj 30, 2006

  Enligt uppgifter skitlyckad

  TIDENS ANDA

  Saxat från senaste numrets avlyssnat-spalt:

  ...COSY DEN arrangerade ihop med Koloni en färgsprakande och slutsåld valborgsfest(ival) som enligt uppgifter var skitlyckad...


  Nu vet jag inte vem som skriver ihop den lilla spalten, men rent allmänt, herrar Dahlqvist och Belfrage: om ni vågade er utanför tullarna och till Cosy-arrangemangen lite oftare än en gång om året skulle jag också bli mer mottaglig för ert smicker än vad jag är i dagsläget. Klart vår minifestival var skitlyckad, men det har ni ingen aning om.

  Rent allmänt är det skönt att slippa folk som anser sig vara för tuffa för att sätta sig på en spårvagn i riktning nordost. Nu står mitt enda hopp till den där latinoplayern som testar klubbar på Kanal Lokal!

  måndag, maj 29, 2006

  "Familjerna får stöd här med bostäder och sånt där"


  Dagens tips kommer från Ville (Cats On Fire) som bjuder på en reklamlåt för Vörå, cirka 30 kilometer utanför Vasa.

  Lite googlande + utökad distro

  Jerry är ju i Stockholm och på Popaganda. Ramlade istället över Cosy Den är där det händer, en liten betraktelse över den senaste Cosy-kvällen.

  Dessutom hittade jag en tråd om goes Hemliga #2...

  När nästa Cosy-evenemang äger rum har jag inte riktigt koll på, men tro mig, det är grejer på gång. Kanske framförallt till tidig höst.
  Då kommer man hur som helst att mötas av en utökad skivdistro! Johan och Martin tog med ett axplock från Östersunds popscen.
  Här är hela listan på skivor du kan köpa på Cosy Den:

  Fibi Frap "...remembers being born"
  cdr, egenutgiven, 12 låtar, 14 ex.
  30:-

  Hartmans, The "Svenska mördare" NYHET!
  cdr, egenutgiven, 4 låtar
  30:-

  Hospitalet "sfh II" NYHET!
  cdr, sfh, 4 låtar (omslaget signerat istället för tryckt).
  20:-

  Hospitalet "Ge mig 5 EP" NYHET!
  cdr, sfh, 5 låtar.
  40:-

  Kattmusik "Kudaranai"
  cdr, egenutgiven, 5 låtar, 30 ex.
  20:-

  Las Palmas "Vi blir i familjen"
  cdep, Edenborg, 6 låtar.
  40:-

  Penny Century "This is not my song anymore" NYHET!
  cdr, egenutgiven & handtryckt, 3 låtar.
  40:-

  Suburban Kids With Biblical Names "#2"
  cdep, Labrador, 4 låtar.
  30:-

  V/A "Cosy Den goes lägenhet ett år"
  cdr, Don't get off in Kortedala, 19 låtar, 100 ex.
  30:- (kan även beställas genom Delicious Goldfish)