• Cosy Den presents: FOSCA (UK) + FRIDAY BRIDGE with DJs Ville (Cats on Fire) + TBA at Landet, LM Ericssons väg 27, Stockholm - Wednesday the 26th of March, 19-00, 80 kr and 18 yrs
 • DJ set and records for sale at INDIEGRANSKAUEN! Live: Je Suis Animal (NO/UK) + The Megaphonic Thrift (NO) + The April Skies (NO) + TBA in Bergen, Norway - Saturday the 26th of April, details coming soon!
 • Cosy Recordings (Karin + Mattias) dj set and records for sale at KLUBB POPULÄR! Live: Elenette + Palpitation at Storan, Kungsparken 1, Gothenburg - Saturday the 17th of May, 22-03, X0 kr and 20 yrs
 • DJ set and records for sale at HIT THE NORTH! Live: Elenette + TBA in Hamburg, Germany - Friday the 4th of July, details coming soon!
 • Cosy Den at Myspace - Youtube - Mail/MSN - Distro - LastFm - Facebook
 • lördag, april 29, 2006

  Karta! Och så brinner det i knutarna.

  Eftersom några frågat: är man osäker på att hitta till Underjorden har jag fixat en karta!


  Bokningarna inför söndagen rasar in och det är i skrivande stund (18.57) bara 46 platser kvar. Om du vet att du kommer och vill vara garanterad plats börjar det med andra ord bli dags att få iväg det där bokningsmailet. För nytillkomna läsare - du mailar popen_maste_do@hotmail.com, i mailet skriver du för- och efternamn för dig och eventuella följeslagare.
  Det som händer när Cosy Den-platserna, 150 stycken, är slut är att det fortfarande går bra att komma direkt till stället - men då kan jag inte garantera att det inte är lapp på luckan.

  fredag, april 28, 2006

  Cosy Den ger er Agent Simple!


  Agent Simple-Stefan kommer att ge sig på ett soloäventyr nu på söndag! Därmed är vår redan fylliga line-up nu än mer fullspäckad.
  Stefan har ju spelat på Cosy två gånger tidigare, då med fullt band. Att ringa honom om söndagen var något jag tänkt göra men inte kommit mig för. Ända sedan jag och Johan var och lämnade saker här i söndags har jag tänkt höra med Stefan, teatersalongen skulle ju passa som hand i handske. Men han har inte varit inne på msn när jag varit det, och jag har rotat efter hans nummer utan framgång. Nu sitter jag på Underjorden och för en stund sedan fick jag den briljanta idén att slå på eniro.se - där fanns han. Och nu kommer han att vara er grädde på söndag!

  Om du mot förmodan inte hört Agent Simples EP "I got mad at the kids" kan du ladda ner den:

  1. Make a right at Jordfallsmotet

  2. I wouldn't know
  3. My punk
  4. Brother

  Lite mer info kommer när jag är hemma efter kvällens begivenheter och flyerutdelning.
  Här är vad vi delar ut ikväll:

  Koloni ger oss Dwayne Sodahberk!


  Nu kan vi officiellt kalla tillställningen en minifestival - Dwayne Sodahberk från Alby hänger med Las Palmas i bilen ner från Stockholm!

  Dwayne Sodahberk spelar musik nånstans mellan oväsen och tyst pop, via vulgär elektro. Denna kväll blir det release för nya och tredje fulländaren "Cut Open" på Oakland-etiketten Tigerbeat 6!
  Medverkande gäster på skivan är bl a Honey Owens (från Jackie-O Motherfucker, Nudge mfl) på sång och Liz Hysen (från Picastro) på sång och fiol.
  Jämfört med tidigare album är det mer pop och mindre elektronik, mer brusigt lågmält men fortfarande ungefär lika dos melodi och oljud.
  Under det senaste året har Dwayne bland annat släppt en singel på Elefantkvinnan Editions, remixat Picastro och Kid606, spelat på folkmusikfestival i Taiwan och gjort musik till ett par dansföreställningar.

  mp3:

  White hand (från "Cut open")
  Le (från "Murder attempts")
  Flower (remix på Sophie Rimheden)
  Bird (från "Unfortunately")
  Control (från "Don't want to know")

  En recension av "Cut open":

  Luckily there are a few out there who haven't forgotten how to write a good song. Swedish electro-glitch-pop producer Dwayne Sodahberk's latest on the Tigerbeat6 label rocks. Where other folktronic acts tend to go the hokey-acoustic route, Sodahberk throws together elements of electro-pop, DSP glitch-processing and psychedelic shoegazing guitar to give the album an edgier feel. Very, very nice.

  / Vice magazine

  ***

  Releasefest blir det även för Ovo och deras skiva "Miastenia"! Och Las Palmas nya fantastiska EP "Vi blir i familjen" går för första gången att köpa i Göteborg! Se till att ha pengar över till skivor, alltså.

  torsdag, april 27, 2006

  Bokningen

  Jag bör kanske förtydliga att det här med platsbokningen DEN HÄR GÅNGEN främst är till för att vara säker på en plats. Det går bra att droppa in på söndag utan att ha anmält sig, men då är du inte GARANTERAD plats. Genom att förhandsboka dig hjälper du mig även att ha koll på läget och slippa oroa mig mer än nödvändigt för att inte gå runt. Därför vore det snällt om ni om möjligt förhandsbokar er innan söndagen. Det om detta!

  Brinn, Spray, brinn!

  Bredbandsbolaget har skickat brev hem till Simon Gärdenfors där de informerar om de rättsliga konsekvenser som väntar ifall Smak inte tar ner Pontus Lundkvists mail till Spray från sin sida. Spray är tydligen i stånd att polisanmäla Pontus för olaga hot. Något mer löjeväckande är det länge sedan jag hörde om. Med detta länkande hoppas jag bidra till att dra ner byxorna ytterligare på Spray. Händelseutvecklingen går med all säkerhet att följa i Pontus dagbok på Skunk, för övrigt den kanske bästa läsningen på hela internet. Länk här till vänster.

  onsdag, april 26, 2006

  Mer om söndagens lokal

  Man är ganska nyfiken på lokalen, hade vart kul med lite bilder inifrån den. Hur blir det med bar och sådant? Är allt som vanligt eller? Antar att du kommer väl med lite mer information genom hemsidan snart men tänkte bara jag skulle ha lite förslag på vad för information som kan kännas väsentlig för oss vanliga, dödliga besökare. Jag gillade att ni lade ut playlists på cd-skivorna ni hade bränt inför Cosy #2. De kom lite sent bara. Det var allt för mig, tack för en bra klubb.

  Det mailet fick jag tillsammans med en anmälan. Tänkte svara lite här.
  Vad gäller bar är allt som vanligt, förutom att det möjligen kan bli två barer och martini till salu.
  Här är lite bilder, tack till RobotCowboy (där även fler foton finns)!

  Utifrån.

  Rummet utanför salongen. Rakt fram är entrén. Dörrarna till höger är en av de fyra toaletterna där. Om man tittar noga ser man lampor längre fram till höger, därunder är bardisken belägen. Till vänster en av dörrarna in till salongen. Fotot är taget från lilla scenen, som lamporna i taket belyser.

  Stora scenen, med Maher Shalal Hash Baz ombord.

  Stora scenen, med Erik de Vahl plåtad bakifrån.

  måndag, april 24, 2006

  Las Palmas! + mer Bromanderinfo


  Las Palmas, allas vårt Lasse P, kommer till Göteborg för att förgylla vår valborgsmässoafton! Presentation är väl egentligen överflödig, men jag bjuder på lite länkar till visuell tillfredställelse och ljuv musik.

  Bidragskungen (video)
  Kollar på TV (video)
  Så kan det gå (video)

  Bidragskungen
  En dyr affär
  Missbruk beivras
  Spökskrivare  Bokningen av Henrik Bromander presenterades i lite väl stor hast. På hans hemsida kan du bland annat läsa hans serier och noveller. Henrik medverkar även i matfansinet Smak, länk finns här till vänster. Här kommer också lite länkar till artiklar om honom!

  Bromander på Ordfront
  Galago om Bromander-numret, #82
  Intervju från Darling
  Intervju från Panguu
  Bromander på Wikipedia och Seriewikipedia
  Recension av "Hur vi ser på varandra" från Vertex
  Recension av "Hur vi ser på varandra" från Kommunalarbetaren
  Recension av "Hur vi ser på varandra" från Sesam
  Recension av "Hur vi ser på varandra" från Sand in my eyes
  Vinnare av Nöjesguidens Göteborgspris 2005, kategori Media
  Debatt om konsumentbojkott mot Johannes Nilsson

  söndag, april 23, 2006

  Bokning till #2½ öppnar måndag 18.00!

  Ja, rubriken säger väl det mesta.
  Den här gången finns det dock ingen begränsning på hur många du får skriva med i ditt mail.
  Ett till band blir med all säkerhet klart innan bokningen öppnar. Kanske blir ännu ett band klart efter bokningsstart.

  Det som gäller nu är alltså...

  ...att Cosy Den bjuder på:

  Fibi Frap (Kiruna)
  Bromander (Gbg)

  ...och...

  ...Koloni bjussar på:

  OvO (Italien)

  Cosy Den har 150 platser, kalaset kostar 60:-.