• Cosy Den presents: FOSCA (UK) + FRIDAY BRIDGE with DJs Ville (Cats on Fire) + TBA at Landet, LM Ericssons väg 27, Stockholm - Wednesday the 26th of March, 19-00, 80 kr and 18 yrs
 • DJ set and records for sale at INDIEGRANSKAUEN! Live: Je Suis Animal (NO/UK) + The Megaphonic Thrift (NO) + The April Skies (NO) + TBA in Bergen, Norway - Saturday the 26th of April, details coming soon!
 • Cosy Recordings (Karin + Mattias) dj set and records for sale at KLUBB POPULÄR! Live: Elenette + Palpitation at Storan, Kungsparken 1, Gothenburg - Saturday the 17th of May, 22-03, X0 kr and 20 yrs
 • DJ set and records for sale at HIT THE NORTH! Live: Elenette + TBA in Hamburg, Germany - Friday the 4th of July, details coming soon!
 • Cosy Den at Myspace - Youtube - Mail/MSN - Distro - LastFm - Facebook
 • fredag, juni 16, 2006

  Sitter vid Komet, väntar tills något händer

  Bokade tvättid precis, mitt i natten, och träffade på två killar som ville ha cig. De visade sig vara sjyssta, och vi började snacka musik. De berättade om att de kände några som heter M-Lake (Mountainlake, Bergsjön, ni fattar) och jag googlade. Det var så grymt att för första gången höra en låt om Bergsjön som inte är skriven av nån gammal proggröv. Här är deras hemsida, där kan man ladda ner låtar där de rappar om att hänga på Komet och ger props till GAIS. Jag önskar att jag hade hört dem innan Cosy Den flyttade hemifrån!

  torsdag, juni 15, 2006

  Sommarflyern!


  Nu är den här!
  Det är så mycket på gång nu att jag kände mig tvungen att samla allt i en liten meny.

  ***

  Dessutom blir det från och med idag snäppet svårare att tycka illa om unionbuster-företaget H&M. Vad sägs om den här nyheten i kollektionen? Och borde inte Unibet öppna för spel på om det är en 1. Göteborgare X. Annan person från Västsverige eller 2. Annan person som släppt igenom namnet?

  onsdag, juni 14, 2006

  Surplus People, en sockervaddsmaskin och The Honeydrips till Bräkne-Hoby!


  Vi kommer även få vår dos av skev och snygg och inte minst feministisk elektronika i Bräkne-Hoby, i form av Surplus People! Magdalena, Petra och Helen gör heller inte någon besviken vad gäller det estetiska på scen, med sin DDR-influerade utstyrsel. De säger sig vilja eftersträva klädsel som är antirock, vilket förstås gör dem till en klockren Bräkne-bokning.
  De har förstås en egen sida på Bräkne-hemsidan, där du kan lyssna på fyra låtar och även se två fina videor!

  Surplus Peoples hemsida
  Surplus People på myspace
  Om Surplus People på Popstads hemsida
  Liverecension från Metica.se
  Intervju från Västerbottenskuriren

  ***


  Idag kan I'm From Bräkne-Hoby dessutom avslöja att Music Is My Girlfriend går in som sockervaddssponsor till festivalen! Motprestationen från vår sida blir att vi upplåter ett bord åt en MIMG-distro. Och det gör vi så gärna!

  ***


  Inte nog med detta! Nu är en av Sveriges bästa låtskrivare, nämligen Mikael Carlsson, klar för Bräkne-Hoby! Mikael har tidigare spelat på Cosy Den med sitt andra band, Dorotea, men nu är det med The Honeydrips som han ska frälsa oss i den Blekingska sommarkvällen!
  Låtar finns inom kort på Bräkne-sidan. Snart kommer även lite läsning om Honeydrips.
  Sålänge:

  Honeydrips hemsida
  Honeydrips på myspace

  tisdag, juni 13, 2006

  Oh! Custer till Bräkne-Hoby!


  Idag blev det klart att I'm From Bräkne-Hoby kommer få sin beskärda del av skotittande, eftersom Oh! Custer från Lund styr kosan mot Blekinge den 13:e augusti! Att Josef och Esbjörn spunnit en och annan My Bloody Valentine-platta i sina dar märks på den egna ljudbilden, som jag först av allt kallade "snygg". Du kan lyssna själv på deras hemsida, ohcuster.tk!

  måndag, juni 12, 2006

  Fantastiskt bandsläpp till Bräkne-Hoby!

  Ketchupeffekten!!!

  Gotlandska.se kallade Tar... Feathers för "nervig, spretig och vacker popmusik". Jag är böjd att hålla med!
  Såg Tar... Feathers spela på Koloni i fredags, och det var så bra att jag direkt efter spelningen gick bakom scenen och frågade om han ville komma till Bräkne-Hoby och dela med sig av sina smått trasiga låtalster. Han sa att han skulle fundera på saken, och igår skrev han på skunk att han ville! Det är jag väldigt glad över.

  Tar... Feathers hemsida
  Tar... Feathers på myspace
  Lyssna på Tar... Feathers

  ***

  ...och jag fick just det här skunkmesset:


  Här är The Burglar Single:

  1. I have a moustache
  2. Plural Personality
  3. Playboy Bunny  1½ timme senare är det dessutom klart med Bräkne-Hoby för Dialog!

  Fler skivor att ladda ner finns här på deras hemsida (stäng av din popup-blockerare)!

  ***


  Som om det vore nog med detta: ytterligare en halvtimme senare är The Bobby McGee's från Brighton i England är även de klara för Bräkne-Hoby! Och för spelning med Cats On Fire på Pustervik onsdagen innan!

  Jag hinner inte riktigt med nu, men jag ska lägga upp mp3-länkar och sånt där på Bräkne-Hoby-sidan så fort jag kan!

  Läs den här fina recensionen från Tiny Dancing sålänge - Fuck me I'm twee!

  ***

  Det artar sig! Tack till er som inte misströstat! Det kommer mera!