• Cosy Den presents: FOSCA (UK) + FRIDAY BRIDGE with DJs Ville (Cats on Fire) + TBA at Landet, LM Ericssons väg 27, Stockholm - Wednesday the 26th of March, 19-00, 80 kr and 18 yrs
 • DJ set and records for sale at INDIEGRANSKAUEN! Live: Je Suis Animal (NO/UK) + The Megaphonic Thrift (NO) + The April Skies (NO) + TBA in Bergen, Norway - Saturday the 26th of April, details coming soon!
 • Cosy Recordings (Karin + Mattias) dj set and records for sale at KLUBB POPULÄR! Live: Elenette + Palpitation at Storan, Kungsparken 1, Gothenburg - Saturday the 17th of May, 22-03, X0 kr and 20 yrs
 • DJ set and records for sale at HIT THE NORTH! Live: Elenette + TBA in Hamburg, Germany - Friday the 4th of July, details coming soon!
 • Cosy Den at Myspace - Youtube - Mail/MSN - Distro - LastFm - Facebook
 • torsdag, april 06, 2006

  Bokningsstart #2 på måndag 18.00 + Cosy Den goes tröjsponsor!

  Eftersom jag varit smått upptagen under veckan och inte förmått släppa datum för bokningsstart til #2 förrän nu, och det vore lite kort varsel att den skulle öppna redan på fredagen som sist, har jag beslutat att den öppnas på måndag 18.00. Preliminär entré är, som sist, 40:-. Som vanligt får du bara boka in dig själv och en person till. Den här gången vill jag förutom för- och efternamn även ha födelsedatum. Vi hörs på måndag, efter min weekend i Stockholm med Hammarby Hockey!

  Dessutom är Cosy Den stolt över att kunna meddela att klubben innevarande säsong går in som tröjsponsor för fotbollslaget Vasa Boys Club. Cosy Den hoppas på ett fruktbart samarbete med de stolta blåvita grabbarna.

  tisdag, april 04, 2006

  Cosy Den goes Hemliga Klubben #2 - den 14 april - live: Dialog och Co-Ed med Daniel Mass!
  Till den 14:e april bjuder Cosy Den återigen på två höjdarbokningar!
  Till att börja med: Dialog, från Luleå och Birmingham. Marcus och Johan gör grime med stiliga stråkinslag, där texterna definitivt har hjärtat på rätta stället. Enligt säkra källor är de dessutom fantastiska live. Ladda ner deras skivor nedan!

  Dialogs hemsida

  nedladdningsbara skivor:

  "Dialog"

  01. Still
  02. Love me now
  03. Mary Lou pt.2
  04. Men! Behave!
  05. Flowery wallpaper
  06. Good old days
  07. Twenty two
  08. B‘ham, B‘ham (B-R-U-M)
  09. Forgive me father
  10. My life
  11. Mary Lou pt.1
  12. Origin

  "The Merdes love Dialog"

  01. To the moon
  02. Hospital mum
  03. Friends! Family!

  "The EP: and our name is..."

  01. And our name is...
  02. 16 grand
  03. No inspiration
  04. Indie boy

  Som om det inte var nog med detta:


  Elektronikaduon Daniel Mass & Co-Ed från Gärdsåsdalen kommer att förära Cosy Den med ett besök! Enligt Mikaela (alias Co-Ed) och Daniel (alias Thick Dick) själva har jag ingen aning om hur de kommer att låta den 14:e. Det är inte svårt att förstå, då listan på deras prominenta gäster är riktigt diger:

  * Jörgen Oskarsson och André Robsahm från Göteborgs svartrocksstolthet, Dr Arthur Krause
  * Peter Hageus från postpunkarna Kontraband
  * Ulrika Mild från Cosy-bekanta Compute
  * Nina Natri från legendariska synthpoparna Fidget och senare Homy

  Co-Eds hemsida

  Thick Dicks hemsida

  mp3:

  Quote
  Jag vill att du vill ha mig
  Pledge
  Alla ni som sitter ner (live)
  Gyno
  Public domain caress
  Always improvise with steady hands (The Holy Faker remix)
  Shards

  Thick Dick - "Lovemaking"

  1A. What a wonderful way to meet new friends
  1B. Always improvise with steady hands
  2A. Touch and go
  2B. Sick dick

  Tack till Christian för den fina flyern!

  Picture this (us grown old in a small town)

  Fler bilder från i fredags, den här gången är det rutinerade Cosyfotografen Isak som varit i farten!


  Änis med övernaturlig gloria


  Pär och två hemliga


  Toaspegel, klassisk poseplats


  Pär funderar på nästa låt


  Kattmusik-Jens och en till Jens


  Vy från bartenderperspektiv


  de Vahl: gott som gör dig glad


  Bakom första sittplatsraden


  Lika hemlig som duktig ljudfixare


  Soffhäng i soffhörnan


  The light is always green


  Can you keep a secret?

  Det var allt, och tur var väl det. Klockan är 03.28 och jag är såpass trött efter en mycket givande resa till Mariestad (där vi såg Bajens hockeygrabbar vinna med 4-1) att det inte skulle vara någon hejd på tacky bildtexter i stil med de två sista om fler bilder fanns att tillgå.

  ***

  (21.20)
  Ännu fler bilder! Den här gången från Västeråsbesöket, Doris. Klicka här för att se alla!


  Resten av gänget


  Kattmusik pausar med öl


  de Vahl tar i från tårna

  söndag, april 02, 2006

  We live where you wouldn't dare to drive

  Kom på att det nog är mer praktiskt att använda spraykontot som samlingsplats för de befintliga avdelningar (bilder, etc.) än som nyhetssida. Sen så kan det ju vara trevligt att med en mediemässig och käck ton på något sätt utgå ifrån att någon skulle vara intresserad av lite dravel då och då. Hoppas det här med bloggar inte för otur med sig. Äh, lär ju inte.

  Tack för igår, det var mycket trevligt. Jag vet inte riktigt vad det finns att tillägga, jag är rätt säker på att de flesta av barnsjukdomarna är borta till #2. Vi slipper i alla fall killen från en mellanliten västgötsk stad som blev så frustrerad över de uteblivna 16-åriga raggen att han inte riktigt kunde hantera ett (eller fem) "sluta tafsa". Tur att Jens och Erik gjorde så pass fina spelningar att jag kunde förtränga det. Bra att ni sa till, ni som sa till.
  Om du har bilder får du hemskt gärna maila dessa till mig!

  Moz ikväll, 3 av 5. För mycket bögporr. Han kämpar på men det blir ju inte direkt bättre och bättre låtar, med ett eller två undantag. Att se "bandet" Morrissey börja vittra sönder efter 13-14 år är rätt deppigt. Jag skakar hellre hand med Alain än med nån instrumentgenial tjomme som sitter och spelar svenska snapsvisor. Visst tog det sig ett par gånger, att få höra något från Southpaw har man ju väntat på sedan '99. Roligast var när Moz höll på att bli neddragen från scenen. Det trista har jag väl redan berört, men tilläggas bör att man borde bytt ner till Lisebergshallen för ungefär en månad sedan. Dels för att ljudet for åt helvete i the ice rink, dels för att Return of the Mack nog hade haft mer klädsam galghumorstämning, dels för att andelen 35-åriga män mer upptagna av mobilkamerorna än något annat nog varit mindre. Gaz var som vanligt löjligt snygg, att Boz är en skäggmorfar har man ju vant sig vid nu. Men de nya? Nja, jag har inte riktigt pallat hänga med i den här deluxe edition dvd cd1 and cd2-eran, de som gett sig hän kanske tycker om dem, vad vet jag? Lite avslagen stämning var det också, eller så lurades jag av min plats på vänsterkanten (no pun intended).

  Nästa Cosy Den goes Hemliga Klubben kommer att äga rum fredagen den 14:e april. Mer info dyker upp när jag återhämtat mig tillräckligt efter gårdagen för att orka skriva något som gör bandsläppen rättvisa. Jag lovar att försöka premiera er som är läskunniga och intresserade. Funderar nästan på att sluta svara på mail där folk frågar om saker som står klart och tydligt här eller på hemsidan. Som en välbekant rödvinsalkis från Paris säger; watch this space.

  ***

  Oj, nu ser jag ju att Jerry har både höjt temperaturen inför och skrivit fint om första kvällen i Kortedala. Där finns också ett par bilder, jag ska naturligtvis höra mig för om fler. Men, här kommer de befintliga!


  Samkväm i skyddsrummet


  Kattmusik


  Erik de Vahl

  ***

  Satt och ego-googlade lite, och tydligen har Tommy Gunnarsson skrivit lite om när Nixon spelade i lägenheten. Att han uppfattade det som rökigt förvånar mig inte, jag är glad att Roger klarade biffen så bra som han gjorde. Hoppas fläkten gjorde någon nytta igår, förresten. En grej man kanske kan tänka på framöver är att passa på att röka i samma veva som man besöker toaletten? Så blir det inte lika foggy i scenrummet. Hoppas även att jag aldrig var otrevlig när jag bad folk stänga dörren dit in, haha. Det blev ju ett antal gånger. Men jag tycker det var värt, belysningen ute i gången är ju inte den behagligaste.

  ***

  Apropå bilder, här är några till. Foto: Nina.


  I gången utanför


  Folket verkade nöjt


  Samling under parasollet


  Love med bekanta


  På begäran: Kattmusikpins-posen

  Här finns fler foton.

  ***

  Även Jesper fotade i förrgår. Tyvärr verkar inte bildadresserna fungera riktigt, men fotona finns i alla händelser här.

  ***

  Det var nog allt för idag! Hoppas inga tårar gråts över den gamla hemsidans övergång till uppsamlingsplats. Mer kommer inom kort, både bandsläpp till den 14:e och information om kommande datum. Det är, så att säga, en del på gång.