• Cosy Den presents: FOSCA (UK) + FRIDAY BRIDGE with DJs Ville (Cats on Fire) + TBA at Landet, LM Ericssons väg 27, Stockholm - Wednesday the 26th of March, 19-00, 80 kr and 18 yrs
 • DJ set and records for sale at INDIEGRANSKAUEN! Live: Je Suis Animal (NO/UK) + The Megaphonic Thrift (NO) + The April Skies (NO) + TBA in Bergen, Norway - Saturday the 26th of April, details coming soon!
 • Cosy Recordings (Karin + Mattias) dj set and records for sale at KLUBB POPULÄR! Live: Elenette + Palpitation at Storan, Kungsparken 1, Gothenburg - Saturday the 17th of May, 22-03, X0 kr and 20 yrs
 • DJ set and records for sale at HIT THE NORTH! Live: Elenette + TBA in Hamburg, Germany - Friday the 4th of July, details coming soon!
 • Cosy Den at Myspace - Youtube - Mail/MSN - Distro - LastFm - Facebook
 • fredag, augusti 04, 2006

  Veckans göteborgare!

  Cosy Den är med i Stockholm City idag som veckans Göteborgare. Känns hedrande.

  Jag var även med i Aftonbladet:

  torsdag, augusti 03, 2006

  Bright Lights-pepp!

  När resten av Göteborg spexar och det inte är långt till vare sig hatt, hängslen eller trumpet kontemplerar Mikael Carlsson över The Bright Lights' storhet.

  Här är hans artikel om dem!
  Den publicerades först i fanzinet Sunserious #1, våren/sommaren 2003.
  Håll till godo!

  ***

  Hello Frank! I just wanted to say thank you for the music the you make with the Bright Lights. I cannot begin to tell you how meaningful it’s been to me. Thanks again and take care! /Mikael

  (Mail från mig till Frank Jordan, sångare, gitarrist och låtskrivare i The Bright Lights)


  Jag hörde först talas om The Bright Lights på Starke Adolf någon gång i vintras. Det var Benjamin som sluddrade något om någon helt galen skiva som hade gått varm på en förfest hos Josef. Jag frågade Josef vad det var för någonting och han svarade att det var en skiva med The Bright Lights. Han sa att det lät som Boyracer, fast ännu galnare, hårdare och bättre. Ingen vettig människa kan ju låta bli att bli exalterad när han/hon hör talas om någonting sådant så jag såg till att skaffa skivan, trots allvarlig pengabrist. Efter att ha haft skivan i min ägo i någon vecka skickade jag ett SMS till Josef:


  Josef, jag älskar dej för att du fick mej att upptäcka Bright Lights. JAG ÄLSKAR DEJ!!! /Mikael


  Jag och Josef känner inte varandra sådär jättebra. Jag menar, alla som har träffat honom vet ju att han är lätt att prata med och svår att tycka illa om, så jag ser utan tvekan Josef som min kompis, men det är inte så att vi brukar ringa varandra eller ha långa öppenhjärtiga samtal. SMS:et skrevs och skickades mitt på eftermiddagen en vanlig tråkig vårvintervardag, utan att någon alkohol var med i bilden. Jag hade lyssnat på The Bright Lights låt ”You have amazing powers” sisådär tre-fyra gånger i hörlurar. Det gav berusning nog.

  The Bright Lights är för mej den perfekta popgruppen. Dom skriver dom mest fantastiska poplåtar någon kan tänka sej och dom dränker dom i så mycket desperat oväsen att mina grannar lär hata dom. Deras femtonlåtars-cd är stundtals så amatörmässigt spelad att hela världens musiklärare skulle be om syndernas förlåtelse om dom någonsin fick höra den (fet chans...). Det berättas en massa fantastiska historier om hur dom ställer till med jävelskap så fort dom får chansen – som den om när dom skulle spela på något bröllop och gjorde alla förbannade genom att stämma och föra oväsen i en kvart, eller den om när dom hade en spelning i någon butik i San Fransisco och spelade så högt att hela publiken flydde ut på gatan, varpå dom sparkade ut sin utrustning på gatan och fortsatte spelningen. Frank Jordan låter dessutom ömsom frustande frustrerad, ömsom försiktigt kärleksfull när han sjunger. Och vilka texter han sjunger... Jag tror inte jag har lyssnat så intensivt på en skiva som på The Bright Lights skiva sedan ”Broder Daniel Forever” och jag tror fanimej inte att jag har känt så starkt för en skiva sedan dess.

  The Bright Lights är för mej också förknippade med en massa fina minnen som har med dom att göra – till exempel när Joel funderade över hur Frank Jordan såg ut när han spelade in gitarrslingan till ”You have amazing powers”; när Josef med stora ögon förundrades över den högljudda rundgången i början av ”Edge of indifference”; när jag var på GES-fest i Storängen och spelade upp nämnda rundgång på hög volym för alla i huset; när ”You have amazing powers” spelades på Starke Adolf och Razorblades & Lemonades; när jag och Viktor gick och sjöng denna låt högljutt mitt i natten på Masthuggstorget; eller när jag sjöng in den på Emmas mobil (hon har den fortfarande som ringsingnal, hon säjer att folk brukar titta konstigt på henne på spårvagnen när det ringer). Plus en massa andra fina minnen som jag inte tänker dela med mej av.

  Jag har i skrivande stund inte fått svar på mitt mail till Frank. Kalle har berättat att han gick till någon och kollade sin mail, utbrast ”18 NEW MESSAGES, I CAN’T STAND IT!” och slängde dom allihop utan att ha läst ett enda, så jag ska kanske inte räkna med att få något svar, men det gör inte så mycket. Jag har ju skivan och snart kommer det en ny! Fatta! Tills dess fortsätter jag att lyssna på mina favoritlåtar ”Trolley dodge”, ”Dream all day”, ”I drank too much champagne”, ”Edge of indifference”, ”There was no joy in the brilliance of sunshine”, ”All of a sudden” och, naturligtvis, “You have amazing powers”, en av dom bästa låtarna jag vet av ett av dom bästa banden jag vet.

  Mikael Carlsson

  onsdag, augusti 02, 2006

  The Bright Lights till Bräkne-Hoby! + Spelschemat uppe!


  Alltså, jag rös till flera gånger när jag kollade på mailet jag fick på myspace, från The Bright Lights. Mailet där det stod att de gärna ville spela på I'm From Bräkne-Hoby om de fick. Vad skulle jag säga, liksom? Egentligen hade vi bokningsstopp, men det går inte att säga nej till The Bright Lights. Det går inte. You have amazing powers är världens bästa låt ganska ofta. Mikael Carlsson skrev en hyllning till The Bright Lights en gång. Han har lovat mig att rota fram den så ni får läsa. Lyssna sålänge:

  You have amazing powers
  Beer for breakfast
  All of a sudden

  The Bright Lights på myspace

  ***

  Och här är (det preliminära) spelschemat! Vi har skjutit lite på det eftersom det är så kassa förbindelser mellan Emmaboda och Bräkne-Hoby. Man vill ju att banden ska hinna se varandra, även om inte alla besökare ska till Rassle...


  ***

  Och - om du bor i Stockholm och ska åka på I'm From Bräkne-Hoby men inte på Emmaboda har du nu chansen att få resa i minibuss med Riktiga Kändisar! Skicka ett mail för mer info.

  söndag, juli 30, 2006

  Låtlista + nu funkar bilderna från Finland!  Det här spelade jag på Underjorden igår, länkarna leder till de låtar/videor som ligger uppe (bra tips där, Join Our Club!).

  Dialog - Plural personality
  Morrissey - National Front disco
  Boys - The lonely rhyme pair
  Money Can't Buy Music - Love will break your heart in two
  The Chesterfields - Lunchtime for the wild youth
  McCarthy - The way of the world
  Kill City - Hooligans on E
  Ballboy - Fuck Rangers and Man United (The orange marsch)
  Denim - Middle of the road
  The Tidy Ups - Dizzy heights
  Orange Juice - I can't help myself
  The Honeydrips feat. Anna Karina - All this time
  The Embassy - Boxcar
  Stereo Total - Do the bambi
  Casiotone For The Painfully Alone - When you were mine
  Annie - Heartbeat
  Karkkiautomaatti - Minne vaan
  Knutna Nävar - Lär av historien
  The Thrills - Big sur
  Compute - Some days are made for smoking
  Sophie Ellis-Bextor - Murder on the dancefloor
  The Pipettes - It hurts 2 C U dance so well
  Jazz Butcher - Bad dream lover
  Madness - Embarassment

  ***

  Och nu går äntligen bilderna från Finland att förstora. Dessutom finns det lite bonusbilder att flukta in!